Létrehozva: 2015.11.25.

Rubint Réka: aljasság futás közben védtelen nőket bántalmazni!

Futótûzként terjedt el a közösségi oldalakon annak a lánynak a története, akit futás közben támadtak meg a Margitszigeten. Azok a nõk, akik egyébként gyakran kocognak a szabadban, most félnek és inkább el sem indulnak. Csak abban bíznak, hogy rendõrök vigyázzák majd lépteiket.

Valóságos lavinát indított el a Facebookon Katinka története, akire vasárnap, futás közben támadt rá egy férfi a Margitszigeten. Ahogy arról tegnap a %RIPOST% beszámolt a gyanútlanul kocogó lánynak csak az utolsó pillanatban sikerült kitépnie magát az agresszív férfi karjaiból, ám órákkal az eset után is sokkos állapotban volt. Végül egy előtte sprintelő srác segített rajta, akit minden erejét megfeszítve sikerült utolérnie.

A támadás híre, és a sebhelyes arcú Katinkáról készült fotók azóta bejárták az egész világhálót, a rendszeresen futó nők pedig azóta félnek egyedül elindulni, hiszen ki tudja, ki leselkedik rájuk a sötétben.

"Már négykor sötét van. Nem az a megoldás, hogy akkor a nők rettegjenek, ne merjenek egyedül futni menni, vagy legyenek felfegyverezve. A megoldás az: figyelünk egymásra és kitakarítjuk a szemetet!"

"Felháborító, szánalmas és szomorú, hogy egy védtelen futó lányt véresre támadhatnak a Margitszigeti futópályán, sötétben.
Gyomrom forog ettől az országtól. És nem érdekel, ki hova mutogat ujjal kifelé. Itt élünk. Ez érdekel. Gyalázat.
Vigyázzatok magatokra, fussatok többen együtt!"

"Megdöbbenten olvastam a Veled történteket! Mielőbbi gyógyulást kívánok testileg és lelkileg is! A futás hasznos, de tényleg nem egyedül, és nem sötétben a mai világban! Bízok én is abban, hogy az elkövető megkapja a büntetését!"

"Nagyon durva, én tuti nem megyek egyedül többször!"

Ilyen és ehhez hasonló félelemmel és felháborodással teli hozzászólások árasztották el azokat a Facebook csoportokat, amik a futás szerelmeseit gyűjtik össze, és amelyekben mind elterjedt Katinka ijesztő története.

 

Rubint Réka, aki maga is hetente többször jár futni szintén felháborodott a történteken. A sztáredző a %RIPOST%-nak így nyilatkozott:

"Gyerekeket és nőket bántalmazni undorító, aljas és rendkívül gyáva tett!

A gyerekek és a nők eleve védtelenek, esélytelenek a nyers erővel szemben. Futás közben senki nem arra készül, hogy  védekezzen. Csökkentető a veszély, ha nem egyedül, hanem párban vagy csoportosan indulunk futni. Nekem is van futópartnerem, Esztike, szerencsére még sosem történt velünk semmi baj. Biztonságot ad a jelenléte, és úgy tűnik, a mai világban ez kell is. Figyeljünk egymásra!

 

Az egyik legismertebb testépítéssel foglalkozó oldal pedig úgy érezte, hogy azonnal a tettek mezejére kell lépnie az ügyben, ezért egy online petíciót indított a női futók védelmében. A kezdeményezés elindítói 5000 aláírást várnak, ha ez összegyűlik, akkor mindent megtesznek majd azért, hogy a nők biztonságban, állandó rendőri jelenlét mellett futhassanak a szigeten.

Alig fél nap alatt közel 3500-an álltak az ügy mellé aláírásukkal, többen pedig bevallották, hogy ők is félve húznak futócipőt, amikor a szigetre indulnak.

"Azért írtam alá, mert én is szoktam futni a Margitszigeten, és különösen ősszel, télen, amikor hamarabb sötétedik, időnként nem érzem magam biztonságban. Szerencsére engem még nem ért kellemetlenség, de többeket igen."

- írta egyikük.

Ahogy azt az egyik hozzászóló megjegyezte, a szigeten elvileg működik egy rendőrörs, sőt térfigyelő kamerák is pásztázzák a környéken, ám azt, hogy ezeket ki és milyen gyakran ellenőrzi, senki sem tudja.

A %RIPOST% megkereste a Margitszigeti Atlétikai Centrumot, hiszen náluk biztonságban, védett helyen körözhetnek a futás szerelmesei. Az egyik ott dolgozó férfi elmondta, hogy természetesen minden sportolni vágyót várnak szeretettel, ám náluk természetesen fizetni kell, alkalmanként egy ezrest, de persze bérletet is vehetünk. Ez mindenképp jó alternatíva lehet, ám a normális az lenne ha nem kellene a zsebünkbe nyúlnunk azért, hogy biztonságban érezzük magunkat sportolás közben.

A központ férfi munkatársa egyébként egyáltalán nem tartja veszélyes helynek a sűrű bokrokkal övezett szigetet, ami ideális terep a rejtekükből hirtelen előugró támadóknak. Mikor megkérdeztük tőle, hogy tapasztalt-e már bármi gyanúsat vagy veszélyeset a környéken, így felelt:

"Semmit. Ennyi erővel a főváros összes utcájára azt mondhatnánk, hogy tele van veszélyes alakokkal."

Ennek ellenére természetesen a XIII. kerületi rendőrkapitányságnak is feltettük a kérdést: számíthatnak-e a nők rendőri jelenlétre a környéken. Megkeresésünkre a következő tömör választ küldték:

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság a szükséges erőkkel és eszközökkel
biztosítja a terület közrendjét, közbiztonságát."

Mi azonban minden nőt óva intünk attól, hogy magányosan induljon el futni.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-