RIPOSTER

Rosszul lett egy utas a miskolci vonaton, felfoghatatlan mit tett a haldoklóval egy férfi

A beteget éppen újraélesztették, amikor kiesett a pénztárcája, ismerőse pedig eltette azt.
  • Szerző: Ripost

Nincs kifejezés az olyan emberre, aki más halálának pillanataiban képes arra, mint ami a Budapest-Miskolc vonalon megtörtént.

A férfi egy fővárosi munkásszállóról ismerte utastársát, akivel együtt indultak Budapestről Miskolcra tavaly októberben. A vádirat szerint a néhai sértett útközben rosszul lett, eszméletét vesztette. A férfi szólt a többi utasnak és a kalauznak is. Közben a sértettnek a keringése leállt, szívmasszázs és újraélesztés érdekében a két üléssor közé fektették, amikor irattárcája az ülés alá esett - írja a Bors.

A férfi ezt észlelte és magához vette, majd a miskolci Tiszai-pályaudvaron leszállt a vonatról. A sértett elhunyt. Hozzátartozói néhány nappal később felkeresték a vádlottat körömi lakcímén, aki visszaadta az irattárcát és a benne lévő iratokat, bankkártyát, azonban a néhai sértett utolsó munkabéréből származó 35 ezer forintot – amely szintén a tárcában volt annak elvételekor – nem.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást. Az előkészítő ülést a Miskolci Járásbíróságon tartják jövő szerdán, a férfit többek között kifosztással vádolják.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?