RIPOSTER

Rosszul lett az ál-Petőfi temetésen a kazánkirály. Putyin nem jött el.

Kórházba kellett vinni Morvai Ferencet a pénteki Petőfi-megemlékezésről, így a Fiumei Úti Sírkertben csak később tudta leróni kegyeletét Petőfi legújabb síremlékénél.

Az előzetesen meghirdetett időponthoz képest hat órával előbb, péntek délelőtt volt Petőfi Sándor állítólagos temetése, bár ezt nem sokan láthatták.

Nem  véletlenül, a %% a Fiumei Úti Sírkert gondnokságától megtudta: az 58-as parcellánál, ahol valóban van egy frissen készült síremlék Petőfi nevével,

sem a pénteki, sem a megelőző napokon nem volt temetés.

Hogy ki és mi nyugszik a márványsír alatt, nem tudni. Hivatalosan nem volt temetés, de a sír ma valahogy mégis csak odakerült.

A kazánkirályként elhíresült Morvai Ferenc, aki a Petőfi-ügy vezető embere, lapunknak még korábban azt nyilatkozta: az ötvenezer vendégen túl

Putyin elnök is részt fog venni a pénteki szertartáson,

továbbá több száz biztonsági ember fog a rendre felügyelni.

Ehhez képest nemcsak, hogy alig pár száz ember volt a Fiumei úton, még a beígért orosz elnök sem vett részt a megemlékezésen.

Felhívtuk Morvai Ferencet, aki a pénteki Papp László Sportarénában tartott Petőfi napon többször a szívéhez kapott:

annyira felzaklatták az események, hogy kórházba kellett vinni.

Hamar kiengedték, így el tudott menni a temető 58-as parcellájához, ahol állítólag azok a földi maradványok vannak, amit Morvai még a 80-as évek végén talált meg az oroszországi Barguzinban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?