RIPOSTER

Riasztó jóslat: Szélviharral kísért szupercella tart hazánk felé!

Kegyetlen változást hozott hazánk időjárásában július második hete. Ám ahelyett, hogy szépen, lassan visszatérne a nyár, minden eddiginél pusztítóbb vihar közeledik felénk! Alig 24 óra a haladék...
  • Szerző: Doris

Szerda este egy markáns hidegfront hozott közel 10 fokos lehűlést és brutális felhőszakadást, a napok óta tartó tikkasztó hőségnek egy pillanat alatt vége szakadt!

Sokan optimistán azt remélték, hogy szépen, lassan visszatér az igazi nyár, és hétvégén már kellemes időben lesz részünk. Ám a legfrissebb előrejelzések szerint ennek épp az ellenkezője várható!

Pénteken még a csütörtökihez hasonló változékony időre számíthatunk, a szél gyakran viharossá fokozódik.

Hajnalban 10-15, délután 21-26 fokot mérhetünk.

Az igazán drámai változás szombatra várható. Nyoma sem lesz a július közepén megszokott hőmérsékleteknek, és heves zivatarhullám éri el hazánkat. A legnagyobb zivatarok az Alföldön várhatók.

Az északi szél sokfelé erős, olykor viharos lesz. Az ország nagy részén mindössze 15-20 fokra van kilátás, keleten, északkeleten lehet néhány fokkal melegebb.

Még vasárnap is többfelé előfordulhat csapadék a szeles időben, hétfőre azonban már naposabb idő ígérkezik, az élénk szélben csak elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Melegszik az idő, a jövő hét első napján már 23-28 fokra van kilátás.

 

És ezeket olvastad már?