RIPOSTER

Riadalom Budapesten: patkányinvázió van a belvárosban?

Az okozza a problémát, hogy az eddig rejtőzködő patkányok a felszínre merészkedtek. Utánajártunk, miért!
  • Szerző: Ripost

Rohamosan terjed a hír, amely szerint ellepték a patkányok Budapestet, és már a belvárosban is egyre gyakrabban bukkannak fel a rágcsálók, akár fényes nappal is... A %% utánajárt, hogy mi is a helyzet patkányfronton!

Lapunk megkereste a budapesti patkányirtással évtizedek óta foglalkozó vállalatot, a Bábolna Környezetbiológiai Központot. A cég ügyvezető igazgatója, Papp György azt mondta a rémhírekről, hogy csak részben igazak.

Nem észleljük, hogy több lenne a patkány, de valamivel több bejelentés érkezik, mivel a kártevők mostanában jelentek meg a felszínen.

 

Ez a felvétel júliusi, és azóta a szemtanúk beszámolói szerint tovább romlott a helyzet. A szakember szerint most az okozza a riadalmat, hogy a rágcsálók egyre gyakrabban merészkednek a felszínre. Az viszont nem igaz, hogy elszaporodtak, ezért ne essünk kétségbe! Az állatok valószínűleg azért jelentek meg az Erzsébet és a Deák téren, mert a közkedvelt területeken nyáron gyakran piknikeznek az emberek, és az eldobált ételmaradék vonzza a patkányokat...

 

Folyamatosan irtják a patkányokat

Papp György arról is beszélt, hogy a kártevőmentesítésen kívül megelőző irtást is végeznek.

Méregmezőt tartunk fel a piacok, vásárcsarnokok, patakok környékén, mert ezek a patkányok közkedvelt helyei.

Emellett a cég felderíti a csatornarendszereket, és ha bejelentés érkezik hozzájuk, a helyszínre vonulnak...

Nem kell fertőzéstől tartani

A szakember szerint, bár a jelenség látványosabb a megszokottnál, nem kell közegészségügyi kockázattal számolni. Mivel a patkányok a felszínre jönnek, a kihelyezett mérgek hatására most több rágcsáló pusztul el a felszínen, de a patkányirtók ezeket a területeket folyamatosan figyelik, és azonnal össze is szedik a tetemeket.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?