RIPOSTER

Rettegés Újpalotán: ezért terrorizálják varjak a járókelőket

A jelenségnek igen egyszerû és logikus magyarázata van, pár hét múlva pedig el is múlik. Addig viszont nagyon oda kell figyelni!
  • Szerző: Ripost

Agresszív varjak tartják rettegésben a járókelőket, legutóbb Újpalotán csapott le egy madár egy sétáló asszonyra.

"Kezem, lábam remeg. Most voltam a Fő térnél. A parkon keresztül mentem a boltba, mikor egy madár belekapaszkodott a hajamba, majd felszállt az oszlopra és rövid időn belül kétszer is újra a hajamba kapott" - írta a nő az interneten. Arrafelé senki sem érti a madarak viselkedését.

"Nem kell attól tartani, hogy madárterror van készülőben, egyszerűen csak a repülni tanuló fiókáikat védik ilyen vehemensen a szüleik. Legtöbbször a varjak és a hollók csak figyelmeztetik az embert" - mondta a Bors-nak Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője, aki tanácsot is adott, hogyan hárítsuk el a madarakat:

"A legjobb amit tehet, hogy forduljon szembe a támadóval és tárja szét a karját" - ettől ugyanis nagyobbnak látszódunk, akár hadonászhatunk is, a madarak pedig megijednek. A lényeg, hogy semmiképp se sikoltozzunk, mert annál jobban fognak támadni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?