RIPOSTER

Repülővel zuhantak le Oszama bin Laden rokonai

Lezuhant egy kisrepülőgép Dél-Angliában, a brit sajtó úgy értesült, hogy az áldozatok között van Oszama bin Laden két családtagja is.
  • Szerző: Ripost

Sajtóinformációk szerint Oszama bin Laden mostohaanyja és lánytestvére halt meg a pénteki angol légi balesetben. A brit hatóságok ezt egyelőre nem erősítették meg.

A katasztrófa a Blackbushe repülőtér közelében, Hampshire grófságban történt. Az Embraer Phenom 3000 típusú magánrepülőgép egy gépkocsi-kereskedés udvarára, a kocsik közé zuhant, majd felrobbant. Érdekes módon még nem tudják biztosan, hogyan történt a baleset. Egyes állítások szerint felszálláskor nem volt elegendő a gép sebessége, más források szerint pedig éppen ellenkezőleg, leszálláskor túlfutott a leszállópályán.  A balesetben mind a négy utas meghalt - írta a The Daily Mail című lap a szaúdi médiára hivatkozva. A szaúdi hatóságok a holttesteket hazaszállítják Szaúd-Arábiába.

A repülőgép a néhai terroristavezér családjának tulajdonában lévő dzsiddai Salem Aviation vállalaté volt. Oszama bin Ladennel állítólag 2011-ben végeztek amerikai kommandósok egy pakisztáni városban.

Elgondolkodtató, hogy annak a terroristavezérnek a rokonai halnak meg ilyen módon, akinek a nevéhez fűzhető a 2001. szeptember 11-i repülőgépes terrortámadás a World Trade Center ikertornyai ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?