RIPOSTER

Rengetegen gyászolják Göncz Árpádot, így néz ki most a sírja

A mindenszentek közeledtével mécsesek és virágok lepték el a tavaly elhunyt köztársasági elnök sírját az Óbudai temetőben.

Tavaly november 7-én temették el Göncz Árpádot, sírját azóta is töretlenül látogatják szerettei az Óbudai temetőben. Ahogy a %% korábban beszámolt róla, egyelőre nem emeltek síremléket az egykori köztársasági elnöknek,

végső nyughelye az éle­tét is jel­lemző sze­rény­ségre utal.

A mindenszentek közeledtével a %% fotósa is ellátogatott az Óbudai temető 16-os parcellájához, hogy elhelyezze az emlékezés gyertyáját a volt államfő sírján. Már október 31-én is rengeteg mécses és virág borította Göncz sírját, nagyon sokan gondolnak rá szeretettel halála után egy évvel is.

Vannak, akik kifejezetten Árpi bácsi miatt jönnek, hogy egy szál virágot helyezhessenek el

- mondta a %%-nak a temető egyik gondnoka, aki nap mint nap látja, hogy gyászolók állnak meg fejet hajtani az egykori köztársasági elnök sírjánál.

Göncz Árpád politikai pályafutása előtt íróként és műfordítóként dolgozott, ő fordította többek között A Gyűrűk Ura trilógiát. Az 1956-os forradalom után életfogytiglani börtönre ítélték, majd 1963-ban amnesztiával szabadult. Három kormányzat idején is volt államfő, majd 2000-től visszavonultan élt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?