RIPOSTER

Rendőrök lepték el éjjel a belvárost, ezért intézkedtek a bulinegyedben

A rendőrség véletlenszerû ellenőrzéseket tart Budapest belső kerületeiben, most is több embert előállítottak.
  • Szerző: Ripost

A belvárosban csütörtök este kilenctől, másnap hajnali 4-ig a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal, az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósággal, valamint a polgárőrség munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott.

A Budapest V., VI. és VII. kerületében lévő szórakozóhelyeken, valamint azok vonzáskörzetében 136 rendőr, polgárőr, közterület-felügyelő, ellenőr és revizor folytatta az ellenőrzést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái a társszervekkel együttműködve összesen 188 személyt igazoltattak, közülük hat embert állítottak elő. Egy személyt körözés, öt személyt kábítószer birtoklása miatt állítottak elő. Közülük két férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás vétség kísérlet miatt is eljárást indítottak, mert úgynevezett kamudrogot árultak, ami valójában összetört falevél, majoranna, és szódabikarbóna volt. 

A rendőrök a társszervekkel együtt 48 taxist ellenőriztek, hat esetben intézkedtek tevékenységi engedély hiánya miatt, a társhatóságok pedig öt esetben indítottak eljárást pénztárgép, illetve érvényes taxiengedély hiánya miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a következő időszakban is folytatja a belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyek ellenőrzését - írja a police.hu.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?