Létrehozva: 2019.04.08.

Rendőrök lepték el a magyar sportoló otthonát, ezért volt házkutatás

A szlovák újságíró-gyilkosság miatt forgatták fel az egykori testépítõ házát, ugyanis õ adhatta el a gyilkos fegyvert.

Nem először kerülhetett a hatóságok látókörébe az a magyar férfi, aki állítólag eladta a szlovák oknyomozó újságíró, Jan Kuciak és menyasszonya életét kioltó fegyvert. Zebegényben tavaly októberben hangos szirénázás törte meg a csendet: a rendőrök ugyanis egy összehangolt akció részeként nagyszabású házkutatást tartottak a falu szélén található házban

A nyomozati határozatból kiderült, hogy az intézkedést a szlovák hatóságok kérték, mivel a gyanú szerint az ingatlanban élő egykori testépítő személyesen értékesítette 3000 euróért (960 ezer forint) és adta át a feltételezett elkövetőnek, Sz. Tamásnak azt a pisztolyt, amivel kivégezték saját otthonában Kuciakot és párját, Martina Kusnírovát. A dokumentumokban arról is írnak, hogy elsősorban fegyvereket, hangtompítókat kerestek az egyenruhások, illetve szintén átkutattak egy váci ingatlant.

Noha a cégjegyzék szerint az illető még mindig az érintett zebegényi házba van bejelentve, a helybéliek azt állították a Blikknek, hogy már a rendőrségi akció előtt elköltözött. A lap információja szerint a korábbi magyar testépítőbajnokot a nyolcvanas években összefüggésbe hozták egy rablási üggyel. A rendőrök akkor azzal gyanúsították a férfit, hogy egy háromtagú banda tagjaként pénzt és egyéb értékeket vett el egy taxistól.

A kegyetlen gyilkosság magyar szálait felgöngyölítő nyomozás körül teljes hírzárlatot rendeltek el. A Blikk szerette volna megtudni, hogy tavaly októberhez képest hol tart az ügy hazai vizsgálata, ám a rendőrség mindössze annyit válaszolt: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi jogsegély keretében hajtott végre eljárási cselekményeket. A nyomozás látókörébe került férfi pedig nem szerette volna kommentálni a híreket.

A szlovák ügyészség a gyilkosság megrendelésével egy helyi nagyvállalkozót, Marián Kocnert gyanúsítja, akit épp a napokban hallgattak ki. A rendőrség emellett eljárást indított a közvetítőként megnevezett Alena Zs. és a 70 ezer euróért (22,4 millió forint) felbérelt állítólagos gyilkos, Sz. Tamás ellen.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, milyen súlyos a Barcelona sztárjának sérülése

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

vg.hu

Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Meglepő véleménye van a modellkedésről Kiszel Tünde lányának

travelo.hu

Szinte nem evilági látvány: Neonkéken világító éjszakai tengerpartok

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok, nem is kell rá sokat várniuk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-