RIPOSTER

Rendőrnek adják ki magukat az unokázós csalók

Hiába ismerik már egyre többen a módszert, még mindig próbálkoznak a csalók.
  • Szerző: Ripost

Hétvégén újra bepróbálkoztak az unokázós csalók, ezúttal egy pesti nagymamát hívtak fel telefonon, és adták ki magukat a néni lányának. Azt mondták, autóbalesetet szenvedtek az Árpád hídon, és sürgősen pénz kellmesélte a Blikknek Tóth Jánosné, akinek feltűnt, hogy más gyermeke hangja, a csaló nő azonban azzal magyarázta, hogy mivel eltörött az orra a balesetben, tampon van benne. A néninek szerencsére csak 20 ezer forintja volt otthon, mikor pedig ezt közölte a magát lányának kiadó csalóval, az

átadta a kagylót egy állítólagos rendőr századosnak.

"Előadta, hogy Ildi biztosítása két hónapja lejárt, ha pedig feljelentés történik az ügyben, sokkal több pénzt kell fizetni, ám a károsult kész megegyezni" - meséli a néni, aki miután kétségbeesetten letette a csalókkal a telefont, feltárcsázta a lánya mobilszámát. Így derült ki, hogy szó sincs semmiféle balesetről, a néni családja jól van. Természetesen azonnal kihívta a rendőrséget, és feljelentést tett.

A rendőrségen 1556 „unokázós” csalással kapcsolatban tettek bejelentést tavaly, ezek közül 396 esetben valósult meg bűncselekmény. A hatóságok több, ilyen típusú csalásra specializálódott csoportot azonosítottak be és fogtak el, de még többen próbálkoznak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?