RIPOSTER

Rémület a Szigeten, menekültek az emberek Ed Sheeran koncertje után

A pánikoló fiatalokat a pultosok húzták be magukhoz, sokan arról számoltak be, hogy halálfélelmük volt.
  • Szerző: Ripost

Rémület lett úrrá a közönség egyes tagjain a Sziget első napján, mert szinte kibírhatatlan volt a tömegnyomor Ed Sheeran koncertje alatt. Egy ponton a pultosok kezdték el behúzni és kiengedni a pánikba esett embereket - írja a Propeller.hu.

A koncert Facebook-eseményénél számos megdöbbentő beszámoló olvasható, az egyik rajongó például azt írta, hogy "zokogó fiatalok voltak mindenütt, halálfélelme volt az embernek".

A pultosok nem eszméltek azonnal, hogy mekkora a baj, de végül elkezdték behúzgálni a rémült fesztiválozókat.

"Ilyen halálfélelmem meg sosem volt, mint ma este. Kb. fél órán keresztül próbáltunk kijutni a lökdösődő, agresszív és kontrollvesztett tömegből. Rengetegen pánikba estek, vérfagyasztó élmény volt. Mi is egy büfén átmászva menekültünk meg. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy ez az egész olyan volt, mintha egy katasztrófafilm szereplői lettünk volna. Remélem, mindenki szerencsésen túlélte a ma estét" - írta egy lány, aki benne volt a sűrűjében.

A szervezők közleményben reagáltak a rengeteg panaszra:

"Az idei Sziget egy világsztárral nyitott így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben a Fesztivál területén. Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén és ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy megtörve a tömeg haladását szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a külső torlódást, fennakadást. A kijutás a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott, hatóságokkal szoros együttműködésben , a biztonsági terveknek megfelelően.

A kötelező check- in rendszer és biztonsági intézkedések miatt már a kiérkezéskor felhívtuk a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki, így a koncertre való bejutás is gördülékenyen zajlott. A Nagyszínpad előtt 60 ezer ember élvezte a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek. Váratlan, személyi sérüléssel járó esemény, nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról" - írták a koncert Facebook-eseményénél.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?