Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2018.06.09.

Rémisztő előrejelzés a következő hetek időjárásáról, nem lesz köszönet

Sajnos úgy tûnik, bejön a mondás: ha Medárdkor esik, akkor negyven napig esni fog. Tegnap az ország legtöbb részén esett, és a meteorológusok szerint tényleg sokáig tart még a kegyetlen idõ. Ráadásul rengetegen panaszkodhatnak a hõségre, az allergiásokat megkínzó magas pollenszintre és a veszélyesen magas UV-sugárzásra is!

Medárd napja, június 8-a, a néphagyomány szerint sorsdöntő. Márpedig tegnap sajnos sokfelé voltak viharok, zivatarok a hőség mellett. Az előrejelzések szerint teljesülni fog a népi jóslat: hetekig tart a kíméletlen időjárás!

Eső, vihar és kánikula

Az Időkép szerint szombattól egy hétig biztosan minden nap fog esni az eső, aztán pár nap szünet után újra rázendít az ég: záporok, zivatarok várhatóak az egész országban. Az elmúlt napokban, Vácott például 41 mm eső hullott le, ami több mint félhavi mennyiségnek felel meg. Viszont a hőmérséklet miatt is fájhat a fejünk, a hőség egészen a hónap végéig kitart. A legtöbb helyen folyamatosan 30 fok fölötti maximumokat mérhetünk – már amikor elvonult a vihar…

Magas az UV-sugárzás

Az ország nagyobb részén már extrém magas UV-sugárzást mértek, pénteken, Budapesten már a veszélyes szintet is elérte. „Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között többfelé erős, főként délen nagyon erős fokozatot ér el, célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. A tópart pedig sokkal veszélyesebb, ugyanis a víztükör visszaveri a napfényt és a sugarakat. Érdemes árnyékba húzódni, kerülni a direkt napozást dél körül. A meleg időben ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását” – javasolta a meteorológiai portál.

Erős a pollenterhelés

Az ÁNTSZ legfrissebb jelentése szerint a hétvégén a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja továbbra is jellemzően a közepes vagy magas tartományban alakul.

A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket okozhatnak

– hívta fel a figyelmet a tisztiorvosi szolgálat. A sok eső pedig kedvez a gombáknak, így azok is kellemetlen panaszokat fognak okozni.

A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas, nagyon magas szintet

– közölte az ÁNTSZ.



Megbetegít minket a változékony idő

A kevésbé érzékenyek körében is fáradtság, dekoncentráltság, kialvatlanság, fejfájás, migrén jelentkezhet. A fülledt, magas páratartalmú levegő sokakat megviselhet, de főként az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszoktól szenvedők számára lehet megterhelő, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, rosszullét is felléphet.

A magyar lakosság 78%-a érzékeny az időjárásra, a követező napokban, hetekben sokan fognak panaszkodni

– kezdte a %RIPOST%-nak Pintér Ferenc.

Az időjárás viszontagságai miatt fejfájásra, nehézlégzésre, szédülésre, alvászavarokra, de akár gerincfájdalmakra fognak sokan panaszkodni és mivel többfajta időjárási hatás érvényesül, többen lesznek dekoncentráltak is

– monda a MeteoKlinika szakembere, majd hangsúlyozta: nem kötelező szenvednünk, érdemes kivizsgáltatni magunkat az intézetükben, hogy a konkrét bajt még időben és szakszerűen lehessen kezelni!

Szinte felforrnak a tavaink
Szinte már kellemetlenül melegek a hazai tavaink: a Velencei-tó, a Balaton és a Tisza-tó is 26-27 fokos. Gyakori, hogy a viharral érkező hűvös szél miatt kint 5 fokkal hidegebb van, mint a vízben… Horvátországban is hőség van: az Adriai-tenger sok helyen 3 fokkal melegebb az ilyenkor szokásosnál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes felvétel, így törtek rommá az autók a repülőtérre vezető úton - videó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

magyarnemzet.hu

Meghalt Ferich Balázs, a Supermanagement társalapítója, Azahriah menedzsere

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

travelo.hu

Visszanyerte szabadságát a meglőtt gólya

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-