RIPOSTER

Rémálommá vált a Pest megyei iskola felújítása, ketten meghaltak

Harmadik társuk, aki segíteni próbált, életben maradt ugyan, de harmadfokú sérülésekkel került kórházba. Le kellett vágni a lábát.
  • Szerző: Doris

Halálra rázott az áram két munkást Monoron, a helyi iskola felújítása közben. Úgy tudni, a tragédia a két főnök hibájából történt - írja a Bors.

Három munkás kezdett dolgozni a szerkezet fali rögzítésén, főnökeik, az építésvezető és a munkaszervező azonban nem mondták el nekik, pontosan milyen körülmények között fognak dolgozni. A munkások arról sem tudtak, hogy a kerítés külső oldalán egy életveszélyes, magas feszültségű felsővezeték van. A munka közben ketten beleértek a felsővezetékbe, és szinte azonnal meghaltak, míg harmadik társukat, aki rögtön a bajba jutottak segítségére sietett, olyan erősen megrázta az áram, hogy harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és az egyik lábát később amputálni kellett.

Kedden nemcsak a munkaszervezőt, de az építésvezetőt is bíróság elé állítják, mindkettőjük ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés a vád.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?