RIPOSTER

Rémálmok gyötrik Sándort, miatta érte hároméves kisfiát horrorbaleset

A mórahalmi kisfiúnak édesapja gondatlansága miatt kellett amputálni az egyik lábát, de már úgy szalad, mint a többi gyerek.
  • Szerző: Ripost

Sírás nélkül nem tud beszélni a borzalmas napról Sándor, akinek a gondatlansága miatt szétroncsolta a fűrészgép hároméves kisfia lábát. A kis Sanyika pedig nem érti, miért különbözik a társaitól.

Széles mosollyal az arcán, protézissel a lábán futkározik a mórahalmi házuk udvarában Sanyika. Õ az a kisfiú, akinek tavaly január 11-én leszaggatta bal lábát egy traktorral hajtott fűrészgép. Mára szinte nyomát sem látni rajta a szörnyűségnek, első ránézésre életvidám ovisnak tűnik, és még a járása sem különbözik máso­kétól.

A baleset idején egy közeli tanyán tartózkodtak apa és fiai. A családfő fát darabolt, a 3 és 5 éves gyerekek a burkolat nélküli, házilag készített munkagép közelében játszottak. A favágás közben Sándor őrizetlenül hagyta a gép oldalát, elfordult a gyerekektől, és nem vette észre, hogy a kisebbik fia a gép közelébe került, aminek a kardántengelyébe be­akadt a gyermek ka­bátja. A berendezés a fűrészgép belseje felé csavarta a ki­csit, Sanyika lábát térd felett amputálni kellett.

"Borzasztóan sajnálom a történteket, mindennap újraálmodom a tragédiát" – sírta el magát a Borsnak a középkorú férfi, aki képtelen többet beszélni a történtekről, láthatóan iszonyúan gyötri a lelkiismeret.

Két hónapos kórházi kezelés után Sanyika hazamehetett a családjához, ahol azóta is óriási szeretetben él.

"A gyermekkel és az édesapjával is pszichológus foglalkozott. Mindent megtesznek, hogy helyrehozzák a helyrehozhatatlant. A szülők a tenyerükön hordozzák, és kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kisfiút ne érje megkülönböztetés" – nyilatkozta a lapnak Szilasi-Szalma Oszkár az édesapa jogi képviseletét ellátó Halász Ügyvédi Iroda részéről.

"Sándor soha nem fogja tudni magának megbocsátani a történteket, a sors már rámérte a legnagyobb büntetést. Sanyika már kúszik, mászik, ugrál, és imád focizni. Szerencsére a társai sem piszkálják, de gyakran felmerül benne: miért pont vele történt mindez" – mesélte a védő.

Sándort gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértéssel vádolják, a nyomozás során igazságügyi orvos és tárgyszakértőt is kirendeltek. A vádirat szerint a férfi a tőle elvárható figyelmet, körültekintést elmulasztotta akkor, amikor nem akadályozta meg, hogy kiskorú gyermeke a balesetveszélyes munkagép közelébe kerüljön, majd attól eltávolodva nem állította le azt, ha­­nem felügyelet nélkül tovább mű­ködtette, így gyermeké­nek közvetett életveszéllyel já­ró sérülést okozott. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a férfi büntetésének, hamarosan előkészítő ülés várható.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?