RIPOSTER

Rejtélyes állat tartja rettegésben a kirándulókat Pest megyében

Senki sem tudja, honnan került az erdőbe, de sok túrázó találkozott már vele, sőt többen le is fotózták.
  • Szerző: Ripost

A semmiből tűnik fel időnként és halálra rémiszti a kirándulókat egy kecske Telki határában, a Szarvas-sziklánál. Az erdőből fel-felbukkanó állatról már többen is beszámoltak.

A Bors egyik olvasója a családjával kirándult, amikor gyanúsan mozogni kezdett valami az erdőben. Először azt hitte, hogy turisták, de kiderült: egy kecske az.

Az állatot már többen is lefotózták, sőt, a Google-térképen a Szarvas-szikla kilátóterasznál mi is megtalálhatjuk. A Pilisi Parkerdő Zrt. elmondta a lapnak, hogy tudnak az eltévedt kecskéről. "Próbálunk a nyomára akadni, de az erdőben ez nem egyszerű feladat" - mondta Mészáros Péter, a társaság szóvivője, majd hozzátette: "Ha sikerül befogni, gondoskodunk arról, hogy megfelelő helyre kerüljön. Első körben a Budakeszi Vadasparkunkat próbáljuk megcélozni, ott helyeznénk el a kecskét. Azt nem tudjuk sajnos, hogy honnan jöhetett, de valószínűleg a környékbeli települések egyikéről szökhetett meg."

Mészáros Péter szerint azért fontos, hogy minél előbb befogják a háziállatot, mert az erdőben nem sok keresnivalója van, ráadásul a túrázókat is riogatja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?