RIPOSTER

Razziáznak a járdán parkoló autók miatt a BAH-csomópontnál

Miután a Ripost felkereste az újbudai jegyzőt a szabálytalanságok miatt, azonnal elrendelték a fokozott ellenőrzést: volt autós, akit máris megbüntettek, amiért a járdán parkolt!
  • Szerző: RIPOST

A %% egy hónappal ezelőtt, február végén számolt be arról, hogy a BAH-csomópontnál – 300 méteren – 19 szabálytalanul parkoló autóst számolt meg a Járókelők egyik bejelentője. A pofátlan sofőrök rendszeresen a járdán és a buszmegállókban hagyják a kocsijukat. A környékbeliek szerint leginkább a munkába siető gyalogosok, de a babakocsis anyukák, illetve a kerekesszékesek is szinte egész nap kénytelenek kerülgetni az autókat.

A Budaörsi út páros oldalán, a BAH-csomópont és a Villányi út közötti szakaszon mindennapos jelenség a járdán, nem ritkán a parkolást gátló oszlopok mögötti parkolás

– írta akkor Milán, aki le is fotózta a szabálytalan autósokat.

Lapunk azonnal megkereste az illetékes önkormányzatot, ahol a jegyzőnél jelentettük az esetet. A napokban érkezett meg szerkesztőségünkbe a pozitív válasz, melyből kiderült, hogy bejelentésünk óta már a közterületesek is razziáznak a környéken! Mint a a dokumentumban olvasható, január elsejétől a BAH-csomópontnál két szabálytalanul várakozó járművet is talált a közterület-felügyelő, de mivel a szabálysértők a helyszínen tartózkodtak, ezért ők szóbeli figyelmeztetéssel megúszták. Nem úgy az az autós, aki helyszíni bírságot kapott a KRESZ megsértése miatt.

A bejelentés után felkértük az Újbuda Közterület-felügyeletet az adott járdaszakasz folyamatos és visszatérő ellenőrzésére

– válaszolt a %%-nak Vargáné Kremzner Zsuzsanna jegyző.

A %% felvette a kesztyűt a szabálytalanul parkoló autósokkal szemben, jó hír, hogy az önkormányzatok sem hagyják annyiban, hogy elfoglalják a sofőrök a járdát!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?