RIPOSTER

Partra kicsapó óriáshullám tépte ki a babát a nagyapja kezéből

A 20 hónapos gyereket nagy erőkkel keresik a mentőcsapatok, egyelőre nincs nyoma.

Elragadott egy gyereket a tenger a nagyapja kezéből Spanyolországban. Tegnap délután 10 méteres hullámok csapdostak az egyik észak-spanyolországi tengerparton, ahol többen is bámészkodtak, annak ellenére, hogy a hatóságok riasztást adtak ki, és kérték, hogy mindenki maradjon távol a tengertől, mert veszélyes lehet.

Navia polgármestere azt mondta: a nagyapa, az apa és a másfél éves kisgyerek egy szűk partszakaszon volt, amikor egy hatalmas hullám fellökte és a tengerbe rántotta őket, a gyereket pedig kitépte a nagyapa karjaiból. A felnőttek is nehezen menekültek ki a vízből, a gyereknek pedig nyoma veszett.

A parton állók azonnal értesítették a hatóságokat, és visszatartották az apát, hogy  egyedül próbálja meg megkeresni a gyereket a vízben. A vízimentők még mindig kutatnak a 20 hónapos baba után.

A spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) figyelmeztetése szerint Spanyolország északi részén akár 110 kilométeres sebességű szélre és 11 méter magas hullámokra is számítani kell, emiatt a legmagasabb, vörös riasztási fokozat van érvényben.

A galíciai La Coruna városában a víz helyenként elborította a tengerparti sétányt, a baszk San Sebastianban a hullámok megrongáltak néhány, a parton lévő bárt. Több helyen a betörő hullámokból keletkező vízáradat parkoló autókat sodort el, és tönkretette a köztéri bútorokat.

forrás: MTI

És ezeket olvastad már?