RIPOSTER

Összetört a család, csak ő tudta azonosítani a Hableány matrózát

A balesetben elhunyt matróz édesanyja és testvére sem volt képes az azonosításra, ezért valaki más tette meg.
  • Szerző: Ripost

Teljesen összetört a hajóbaleset magyar áldozatának édesanyja, miután fia testét csütörtökön megtalálták a Dunában. Sem az asszony, sem a másik gyermeke nem volt képes arra, hogy azonosítsák a testet.

„A család borzalmas állapotban van. Amikor az édesanyja tegnap este meghallotta, hogy kifogtak valakit, már érezte, hogy nagy baj van, azóta szinte nincs is magánál” – nyilatkozta a Tényeknek a család ügyvédje, amit a Blikk idézett.

Csütörtökön a Bálnánál az elsüllyedt Hableány magyar matrózának a holttestét találták meg. Az elhunyt férfi holttestét az édesanyja képtelen volt megnézni, ezért a testvére jött fel Budapestre az azonosításra. Végül az ő felesége erősítette meg, hogy valóban róla van szó.

A család ügyvédhez fordult, miután a balesetet okozó hajó elhagyta az országot. Szerinte a család számára az a legfontosabb, hogy el tudják temetni a matrózt.

Hozzátette: szeretnének peren kívül megegyezni és kártérítést kapni. Az édesanya legnagyobb kérése azonban lehetetlen, hiszen a gyermekét már nem tudják visszahozni.

A Hableány sétahajó május 29-én este ütközött össze a Viking szállodahajójával, majd mindössze 7 másodperc alatt elsüllyedt a Margit híd közelében. A fedélzeten 35-en utaztak, ebből 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?