RIPOSTER

Összefog az ország a parlagfűirtásért! Vonatokon is támad a pollen

Sorra érkeznek szerkesztőségünkbe a bejelentések a parlagfûvel szennyezett területekről. Olvasóink összefogtak, egyetértenek velünk: elég volt a tökölésből! A pollent a vonatok is terjesztik: egyik olvasónk a fonyódligeti vasúti megállóban, másikuk a Pók utcai lakótelepnél, a vasúti töltés mellett talált viruló gyomnövényt.
  • Szerző: Ripost

Újabb, parlagfűvel szennyezett területeket jelentettek a %% olvasói! Nem túlzás, hogy a parlagfű-allergiások országa vagyunk, kétmillió magyar szenved a gyomnövénytől. A %% ezt nem hagyja annyiban, lapunk folyamatosan bemutatja azokat a területeket, ahol még mindig nem nyírták le a gyomnövényt, és ebben segítségünkre vannak olvasóink.

Majdnem megharagudott ránk annak a pestszenterzsébeti parlagfűmezőnek a tulajdonosa, amit elsőként tettünk szóvá, hiszen máris kapta a felszólítást a polgármesteri hivataltól: ha nem kaszáltatja le azonnal a területet, súlyos büntetést kap. Fotósunkkal közölték: be se tehette volna a magánterületre a lábát. Ez azonban nem számít, a lényeg, hogy azonnal nekiláttak a parlagfűmentesítésnek, az erzsébeti lakótelepen és a Duna parti lakóparkban élők nagy megkönnyebbülésére.

A %RIPOST% cikke után jelentkezett Edina, aki arról számolt be, hogy a Csömöri HÉV vonalán, a családi házak közelében virágzik a parlagfű több kilométeren keresztül, és eddig nem foglalkozott ezzel a MÁV-HÉV – ennek a cégnek a tulajdonában van a sínek melletti terület is. A %RIPOST% még pénteken kereste a társaságot, ám érdemi választ csak tegnap kaptunk.

„Szerződéses partnercég közreműködésével folyamatosan végzik a zöldterületek karbantartását. A H9-es vonalrészen a jelenlegi ütemezés szerint legkésőbb jövő hét (augusztus 20-val kezdődő hét) közepére megtörténik a terület karbantartása. A MÁV-HÉV az érintettek szíves türelmét kéri”

– közölte a %%-tal a vasúttársaság, azaz a törvényi előíráshoz képest csak másfél hónappal később nyírják le a durva allergiát okozó parlagfüvet a sínek mellől.

Hogy olvasóink hol fedeztek még fel parlagfűmezőket és tavaly mekkora összeg érkezett be a bírságból, a %RIPOST% napilap szerdai számából kiderül! Keresd az újságárusoknál!

Továbbra is várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A Ripost segít! Email cím: [email protected]
Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12.
Parlagfűvel szennyezett terület miatt bejelentést tehet az alábbi hivatalokban is:
– kormányablakoknál
– belterület esetén a helyi önkormányzatnál, külterület esetén a járási földhivatalnál
– megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi osztályainál
– a Nébih ügyfélszolgálatán (elektronikus úton)
Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?