RIPOSTER

Országos riasztás, újabb pusztító erejű viharok jönnek

Az egész országban zivatarokra számíthatunk, de a következő napokban sem lesz sokkal jobb a helyzet.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön sok napsütésre készülhetünk, a megnövekvő gomolyokból főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. Délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre zivatar miatt elsőfokú riasztást adott ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, míg Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében másodfokú riasztás lesz érvényben. Elsőfokú riadót adtak ki felhőszakadás miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére.

Pénteken főként a Dunántúlon és az ország déli felén várható sokfelé eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A szél zivatarok környezetében feltámadhat. 21 és 31 fok közötti maximumokat mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb az idő.

Szombaton elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Feltámad az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 24-29 fokra van kilátás.

Vasárnap továbbra is többfelé lesz élénk, a Dunántúlon néhol erős az északi-északnyugati szél. Sok lesz a napsütés, csak helyenként fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Friss hajnalt követően délután 24-29 fok várható - írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?