RIPOSTER

Óriási színpad épül Göncz Árpád sírhelyénél! - Exkluzív fotó

Már szerdán elkezdték építeni a nagyszínpadot az Óbudai temetőbe, úgy tudjuk, kivetítőn is látható lesz a volt államfő pénteki temetése. Valóságos show készül.

Napok óta zajlik Göncz Árpád temetésének előkészülete az Óbudai temetőben. A %% megtudta, hogy már szerdán elkezdték építeni azt a gigantikus méretű színpadot, amin a pénteki megemlékezés fog zajlani.

Koncz Zsuzsa és Bródy János is fel fog lépni a búcsúztatón, Várszegi Asztrik, pannonhalmi főapát pedig katolikus szertartás keretén belül vesz búcsút az egy hónapja elhunyt Göncz Árpádtól. A volt köztársasági elnök akarata ezen kívül az volt, hogy egykori '56-os bajtársa, Mécs Imre is mondjon beszédet, de a volt politikus csütörtökön bejelentette,

mégsem fog fellépni a búcsúztatón.

Ezt a döntését a családdal történt egyeztetés után megváltoztatta, így mégis teljesülhet Göncz Árpád végakarata

Ottjártunkkor többen is megálltak az egykori államfő sírhelye mellett, döbbenten nézték, ahogy a munkások megfeszített tempóban szerelik össze a színpadot.

Nem gondoltam volna, hogy ekkora felhajtást csinálnak, nézze meg, szinte ráépítik a sírra

- háborodik fel az egyik temetőlátogató, aki szerint ekkora show-t csinálni egy gyászszertartásra, több mint túlzás.

Ahogy korábban a %% is beszámolt róla, Göncz Árpád már korábban kiválasztotta a 16-os parcellát végső nyughelyéül. Ez az Óbudai temető azon része, ahol többek között Bibó István is nyugszik, akivel 1957-ben együtt tartóztatták le a volt köztársasági elnököt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?