RIPOSTER

Óriási károkat okoz a rendszeres budapesti áramkimaradás

Összefognak a lakók Rákosmentén: a hónapok óta tartó áramkimaradás több elektronikai eszközt is tönkre tett.

Nyolc hónapja bosszankodnak a XVII. kerületben élők, ugyanis március óta sokszor sötétbe borultak teljes városrészek.

A %% megtudta: a helyiek összefogtak: megelégelték, hogy az áramkimaradás nemcsak a cirkófűtést befolyásolja, hanem tönkre teszi az elektromos berendezéseket is. Most azt tervezik, hogy összefoglalják a bizonyítható meghibásodásokat és ezt levélben eljuttatják a szolgáltatóhoz. Azt remélik, kártalanítja őket majd a cég.

Fizesse meg a károkat az ELMÛ! Az egy-egy pillanatig tartó ki- és bekapcsolás miatti túlfeszültség nagy károkat okozott! Például: mosógép, gázcirkó, számítógép, WiFi-router...

– panaszkodott egy édesanya, aki bánatában már azt mondja: túlfeszültségvédő elosztókat fog venni karácsonyra a családjának.

Természetes jelenség?

A rákosmenti lakók korábban hivatalos levélben fordultak az áramszolgáltatóhoz, az Elektromos Művek pedig furcsa indokkal magyarázza a problémát.

„Általánosságban elmondható, hogy az áramszünet egy elektromos hálózat üzemeltetésével együtt járó természetes jelenség, melynek oka lehet anyagfáradás vagy tevékenységi körünkön kívül álló külső behatás eredménye is. Ezért az üzletszabályzat rögzíti, hogy a villamosenergiát folyamatosan, de nem szünetmentesen biztosítja a rendszerhasználók részére”

– olvasható az szolgáltató válaszában.

A %% megtudta, hogy az áramkimaradás okozta kárt nem minden esetben téríti meg a szolgáltató. Ha előre szólnak az áramszünetről, vagy rajtuk kívül álló okok – például a szélsőséges időjárás miatt – nincs áram, nem kérhető kártérítés. Csak akkor fizet az áramszolgáltató, ha az ő hibájukból szünetel a szolgáltatás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?