RIPOSTER

Ördögűző miatt titkosították a Szita Bence-gyilkosság aktáit?

Személyiségi és kegyeleti okokra hivatkoznak, de akad, aki szerint az ügy egyik mellékszereplője, egy ördögûző asszony miatt vált évtizedekre titkossá az akta.
  • Szerző: Ripost

Három évtizedre titkosították Szita Bence bűnügyi aktáit. Bár különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságról van szó, az efféle titkosítást általában állambiztonsági okokra hivatkozva szokták elrendelni, illetve olyan esetekben, amikor a bíróság zárt tárgyalást rendel el. Szita Bence esetében erről szó sincs, hiszen az egész magyar sajtó beszámolt már a kisfiú megölésének részleteiről.

Mégis, a Kaposvári Törvényszék kegyeleti és személyiségi okokra hivatkozva rendelte el a titkosítást. A Borsnak azonban megszólt egy férfi, aki azt állítja: szerinte inkább az ügy ördögűző mellékszereplőjének, V. Andreának van köze a dologhoz. A nő, aki még a tárgyalás előtt öngyilkos lett, több befolyásos emberrel is tartotta a kapcsolatot Kaposváron, ráadásul egy független egyház tagja is volt - ez indokolhatja még esetleg a diszkréciót. V. Andreát azért kereste fel évekkel ezelőtt Szita Bence nevelőanyja, aki a gyilkosságot megrendelte, mert szerinte a kisfiúba az ördög bújt. A nő maga is furának vélte a kisfiút, ezért imákat olvasott rá, amitől a gyerek aztán rosszul lett. V. Andrea akkor úgy vélte, hogy az ördög távozott a gyermekből.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?