RIPOSTER

Orbán Viktor: Vissza kell adni Európa biztonságát

A magas részvételt nem a szél fújta be az ajtónkon, Magyarországon soha ennyien nem vettek még részt európai parlamenti választáson. Sikerült magunkat meggyőzni arról, hogy egy európai választásról van szó, de ez a hazánkról szólt - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.
  • Szerző: ripost

Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV-nek adott exkluzív interjút tegnap késő este, miután kiderült, hogy a nem hivatalos eredmények szerint a Fidesz-KDNP 13 mandátumot szerzett a zeurópai parlamenti választáson. A politikus szerint most az a legfőbb üzenet hogy „változtassatok”.

A rekordrészvétel mellett aratott rekordgyőzelem a kormánynak azt üzeni, hogy folytatni kell a megkezdett utat és sok munka van még Magyarország előtt, mert a dolgok nem mennek rosszul, de még nem mennek úgy, ahogy szeretnénk

– emelte ki Orbán Viktor.

A kormányfő szerint fontos, hogy minden választás alkalmával kapjon egy megerősítést az emberektől, hogy van értelme a megkezdett munkának.

A miniszterelnök szerint Európának azt üzeni a mostani EP-választás, hogy a magyar nép európai nemzet. Hozzátette: a párt hisz abban, hogy az európai népeknek együtt kell dolgozniuk, hogy Európa nemzetekből áll.

Magyarokat, sőt határon túli magyarokat is küldünk Brüsszelbe, ha Brüsszel azt akarja, hogy az emberek támogassák, akkor változtatni kell, vissza kell állítani a kontinens biztonságát, fel kell számolni a terrorveszélyt, meg kell állítani a migrációt és végre egy olyan gazdaságpolitikát, amely lehetőséget ad arra, hogy fejlődjön az európai gazdaság.

Orbán Viktor szerint az EP-választás eredménye, az a teljesítmény, amit ma Magyarország mutatott, számára nagy felhatalmazás arra, hogy olyan európai vezetők kiválasztásában „ügyeskedjen”, akik számára fontos a nemzet, a kereszténység, valamint a bevándorlás megállítása.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?