RIPOSTER

Orbán és Gulyás Gergely bementek a sörözőbe... No meg Szájer is...

A nem mindennapi meghívás után, amikor a bajor keresztényszocialista párt vezetői a német koalíciós tárgyalások kapcsán(!) meghívták a magyar miniszterelnököt, jól csúszott a híres Paulaner.
  • Szerző: Ripost

Orbán Viktor miniszterelnök egy ritka képet osztott meg a Facebook-oldalán a bajorországi látogatásáról, amint Gulyás Gergely Fidesz frakcióvezető és Szájer József, fideszes Európai Parlamenti képviselő társaságában sörözik.

A magyar miniszterelnök a német Keresztényszociális Unió (CSU) meghívására vett részt a Horst Seehofer bajor miniszterelnök által vezetett párt háromnapos frakcióülésén.

 

Az ülésen pénteken Orbán Viktor is felszólalt, és többek közt elmondta:

"Egyértelmű a népakarat: az emberek nem kívánnak terrorveszélyben élni, azt akarják, hogy legyen közbiztonság, a határokat megvédjék, és vigyék ki a schengeni övezetből azokat, akiknek nincs okuk arra, hogy itt legyenek."

Demokráciaprobléma

A migránskérdés demokráciaproblémává vált, mivel az európai embereknek egyértelmű akaratuk van, nem akarnak terrorveszélyben élni, biztonságot szeretnének, és a határok lezárását - mondta a magyar kormányfő. A fő kérdés az volt, hogy sikerül-e a népakaratnak teret engedni. 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz - mondta Orbán Viktor.

Úgy látja, olyan döntések fognak születni, amik a migránskérdésben is az emberek érdekében történnek. A jogszabályokat be kell tartani - emelte ki a magyar kormányfő. Mi kezdetektől fogva a schengeni szerződés betartása mellett álltunk - tette hozzá. 

A sörök csak ezután következtek, kint a müncheni utcán, "talpon állva"...

És ezeket olvastad már?