RIPOSTER

Öngyilkos akart lenni, megfordult az M7-esen az idős sofőr

Balatonboglárnál felhajtott az M7-esre, majd megfordult, és egy szemből érkező kamionnak akart hajtani.
  • Szerző: RIPOST

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 75 éves férfival szemben, aki öngyilkossági szándékkal megfordult autójával az M7-es autópályán és szembe haladt a forgalommal.

A vádlott 2017 márciusában depresszióban szenvedett, amelynek tüneteit súlyosbította, hogy közvetlenül cselekménye elkövetését megelőzően hozzátartozója egészségügyi állapotáról rossz hírt kapott. Az idős férfiban a hír hatására alakult ki az elhatározás, hogy öngyilkos lesz. Balatonboglárnál felhajtott az M7-esre, majd megfordult, és egy szemből érkező kamionnak akart hajtani.

A kamiont vezető ukrán sofőr azonban félrehúzta a kormányt, a vádlott gépkocsijának eleje a kamion bal oldalának ütközött, melynek következtében a járműszerelvény pótkocsija oldalára dőlve továbbcsúszott, míg vontató részét az autópálya melletti füves partfal állította meg.

A balesetben a kamionsofőr nem sérült meg, az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?