RIPOSTER

Nyíregyházi gyilkosság: ekkor döntenek a román orvos kiadatásáról!

A bukaresti legfelsőbb bíróság kitûzte a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított orvos fellebbezésének tárgyalását. Hamarosan eldőlhet, hogy Magyarországon vagy Romániában tárgyalják-e az ügyet.

A kolozsvári táblabíróság múlt pénteken jóváhagyta a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, ugyanakkor harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte a nagyváradi születésű orvost, aki fellebbezett a kiadatás ellen. A Maszol információi szerint szeptember 16-ára tűzte ki a bukaresti legfelsőbb bíróság a nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottjának tárgyalását,

pénteken dől el, hogy Románia kiadja-e Magyarországnak az orvost.

Ahogy a %% megírta kedden, Dan S. az ügyének etnikai színezetet adott, azt mondta ugyanis, hogy áldozata azért utasította vissza, mert román. A helyi lapok szerint a férfi így akarta növelni a fellebbezése elfogadásának esélyeit. Az orvos korábban arra panaszkodott, hogy Magyarországon számtalan megaláztatásban volt része.

Ahogy a %% is beszámolt róla, a sátoraljaújhelyi Erzsébet kórház tüdőgyógyásza különös kegyetlenséggel fejbe lőtt egy házaspárt Nyíregyházán. A 40 éves nő meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A gyilkosságot végignézték a pár 7 éves ikergyerekei is, akiket azonban a férfi nem bántott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?