RIPOSTER

Nyíregyházi gyilkosság: Börtönbe küldték a román orvost

Nem jogerősen három év négy hónap börtönre ítélték fegyvercsempészetért Romániában azt a tüdőgyógyászt, aki egy nyíregyházi családra támadt még augusztusban.

Már 8 hónapja előzetes letartóztatásban van Romániában az az orvos, aki fejbe lőtt egy házaspárt ikergyermekeik szeme láttára Nyíregyházán, még augusztus végén. A támadást az édesanya nem élte túl, az apát a kórházban tudták megmenteni. A tüdőgyógyász a vérengzés után Kolozsvárra menekült a gyilkos fegyverrel, ott kapták el a helyi hatóságok.

Mivel az emberölés Magyarországon történt, a férfi ellen csupán fegyvercsempészet és tiltott fegyverviselés volt a vád.

A nagyváradi bíróság bűnösnek mondta ki és három év négy hónap börtönre ítélte S. Dant. A védelem a hét végéig fellebbezhet

– tudta meg a %% romániai forrásokból.

Ez azt jelenti, hogy ha jogerős lesz az ítélet, legkésőbb 2020 januárjában szabadulhat a börtönből a gyilkos orvos, ugyanis büntetéséből már letöltött 8 hónapot. Jó magaviselet miatt még korábban is kiengedhetik, ez után adhatja át majd Románia a férfit, Magyarország pedig ekkor kezdheti meg a tavaly augusztusi gyilkosság tárgyalását.

Ahogy a %% többször is beszámolt róla, valószínűleg szerelemféltésből rontott a nyíregyházi Valériára és családjára a tüdőgyógyászként praktizáló férfi. Az orvos nem tudta elviseli, hogy érzelmeit már nem viszonozza korábbi barátnője, aki évek óta élt együtt gyermekei apjával. A két kicsi, Lázár és Lea végignézte, ahogy a gyilkos fejbe lövi édesanyjukat és apjukat a konyhában.

A gyilkos ellen valószínűleg előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és emberölés kísérlete lesz a vád.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?