RIPOSTER

Nyári melegre, de szeles időre számíthatunk a hét utolsó napján

Vasárnap a napsütést gyakrabban zavarhatják felhők, de az ország legnagyobb részén száraz időre számíthatunk.
  • Szerző: angie

Vasárnap és hétfőn még nyáriasan meleg, azaz nagy területen 25 fokot meghaladó csúcsértékekre számíthatunk, de néha feltámad a szél.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A változást hozó hidegfront majd hétfőről keddre virradó éjszaka vonul át felettünk, és keddre hozza meg a jelentős mértékű lehűlést.

Bár időjárási front nem éri el térségünket, de tovább melegszik az idő, így a melegfrontra érzékenyeknél enyhe tünetek, mint fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhetnek.

Az allergiától szenvedőknek jobban oda kell most figyelni. Az elkövetkező napokban a tölgy pollenkoncnetrációja országosan a közepes tartományban várható, helyenként elérheti a magas szintet. A kőris virágpora jellemzően közepes, a platáné és a nyíré alacsonyközepes koncentrációban lehet jelen. A ciprus- és tiszafafélék, a fűz, valamint a juhar virágporának mennyisége országosan várhatóan alacsony. A pázsitfűfélék pollenjére érzékenyek készüljenek fel a várható tünetek megjelenésére és még azok megjelenése előtt kezdjék el a gyógyszeres kezelést. Továbbra is jelen van a „nyárfaszösz” a levegőben, melyet a nyárfa magjai, valamint azok szél által történő szállítását elősegítő repítőszőrök alkotnak. A közhiedelemmel ellentétben a repítőszőr nem allergén, hívja fel a figyelmet az OMSZ.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?