RIPOSTER

Novák Katalin: Az önkéntesség segíti a hivatásválasztást

Önkéntes munkák vállalásával a szakmát vagy a továbbtanulás irányát kereső fiatalok ismeretei és készségei is gyarapodnak, amellett, hogy például a mentők mellett megtanulhatnak segítséget nyújtani egy balesetnél - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
  • Szerző: MTI

Novák Katalin az Országos Mentőszolgálat önkéntes programja első végzőseinek szerdai oklevélátadásán vett részt. A több mint 5 milliárd forintos keretösszegű, "Önkéntesség személyre szabva" elnevezésű Széchenyi 2020 program keretében 3 ezer 18-22 év közötti fiatalt szólítanak meg. Ennek a pályázatnak az egyik nyertese az Országos Mentőszolgálat is.

Az államtitkár azt mondta, bízik a program népszerűségében, és abban, hogy

ezzel megkönnyítik a fiatalok pályaválasztását.

Eddig csaknem 1300-an végeztek már önkéntes tevékenységet.

Az önkéntességet kipróbáló fiatalok az egészségügy mellett a szociális és a katasztrófavédelmi intézmények, valamint a fegyveres testületek munkájába is betekinthetnek, így számos szakmához kerülhetnek közelebb, és könnyebben eldönthetik, akarnak-e az adott területen dolgozni vagy sem.

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója az elismerések átadásakor közölte, az első csoportba hét megyéből harmincnégy fiatal jelentkezett, akik megismerhették az egészségügy világát és a szakterület által kínált karrierlehetőségeket. Nagy eredménynek mondta, hogy az önkéntesek közül tizenketten már jelezték, hogy a mentőszolgálatnál szeretnének elhelyezkedni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?