RIPOSTER

Nem szabadulunk a viharoktól, a hét közepén újabb kellemetlenség jön

Nem elég, hogy zivatarokkal és széllel kell megküzdenünk, szerdán még hidegfront is érkezik.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap elszórtan újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél csak zivatarok idején támadhat fel. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra a felhőszakadás miatt elsőfokú riasztást adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Heves zivatar miatt pedig a következő tájakon lesz elsőfokú riasztás: Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megye.

A jövő hét elején folytatódik az előző napokhoz hasonló idő, a napsütést szórványosan záporok, zivatarok zavarhatják meg és a szél is feltámad. 28-33 fok várható.

Kedden az ország északi megyéiben, illetve keleten lehet több zivatar, helyenként heves vihar. Zivatartól függetlenül is erős, viharos lökések kísérhetik a nyugatias szelet. A legtöbb helyen 30 fok fölötti maximumokat mérhetünk. Szerdán előreláthatólag egy hidegfront érheti el hazánkat, mely szelet, zivatarokat és pár fokos lehűlést hoz - írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?