RIPOSTER

Nem is hinnéd, mennyi idő lejutni most a Balatonra autóval és vonattal

Kitört az iskolákban a vakáció és a jó idő, a fél ország vízpartra indul! De vajon mennyi idő autóval és mennyi vonattal lejutni a Balatonra?
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Elkezdődött a vakáció, így ma a nyári menetrend is életbe lépett a MÁV-nál. Csökkent a menetidő is a balatoni vonalon: az expresszek Budapest és Keszthely között újabb 10 perccel, Kaposvár és Fonyód között 20 perccel hamarabb fognak leérni. Siófokra óránként megy expresszvonat, ami 1 óra 20 perc alatt leér, és Keszthelyre is óránként indulnak a 2 óra 36 perc alatt leérő vonatok – miközben ha beáll szombat délelőtt az M7-es autópálya, akkor Siófokra két óra, Keszthelyre gyakran 3,5-4 óra is kevés autóval a fővárosból…

A vasúttársaság sűrítette a vonatközlekedést, szombattól egész nyáron Budapest és Siófok között hétvégenként 90 személyvonat közlekedik majd átlagosan 30 percenkénti indulással! A vonatok egy részén biciklit is lehet szállítani.

Így már érdemes elgondolkodni, hogy autóval vagy vonattal menjen-e a család vakációra!

Az M7-es autópályán egész nyáron óriási a forgalom. „Pénteken 14 és 20 óra között, míg szombaton 8 és 13 óra között indulnak el a legtöbben Budapestről. Vasárnap pedig a főváros felé vezető oldalon 12 órától egészen az esti órákig telítettek a sávok, a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom” – közölte a Magyar Közút sajtóosztálya.

Egész nyáron, de főleg hétvégenként akkor is 80-90 kilométer/órára csökkenhet le a sebesség a zsúfolt autópályán, ha nem történik sem baleset, sem egyéb rendkívüli esemény.

Így akár 15-20 perccel is hosszabb lehet az út a Balatonig autóval – kivéve, ha történik egy baleset, és belefutunk egy többórás dugóba az M7-esen…

Tippek azoknak, akik mégis az M7-est választanák
- Kerülje el a csúcsforgalmi időszakokat!
- Közvetlenül indulás előtt informálódjon a forgalmi helyzetről a www.utinform.hu weboldalon, vagy használjon online navigációs szoftvereket, közösségi autós alkalmazásokat!
- Érdemes kerülőutat választani. Például az M6-os autópályán több csomópontnál is vissza lehet jutni az M7-es autópályára.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?