RIPOSTER

Nem hiszed el, miért hajtottak be az autók a vízzel telt aluljáróba

Fél óra alatt csordultig telt a szolnoki Széchenyivárosba vezető aluljáró. A helyiek elmondása szerint az első autó sofőrje nem mérte fel a vízoszlop magasságát, és a lefulladt az autója. Két másik autót is teljesen ellepett a víz, a sofőrjeik a tetőn ücsörögve várták, hogy a katasztrófavédők kimentsék őket. A Ripost kiderítette, ki vezette az első autót.
  • Szerző: Ripost

Egy fiatal pizzafutár vezette azt az autót, aki miatt mindenki beragadt a vízbe a szolnoki Széchenyivárosba vezető aluljáróba.

K. Anita úgy gondolta, még át tud jutni a gyorsan emelkedő vízen, ám piros Suzukija lefulladt, és ő is és a mögötte haladók az egyre növekvő vízben rekedtek. Az asszonyt nem viselték meg a történtek, boldogan szelfizett a mentésre várva az autója tetején, és osztotta meg a képet közösségi oldalán.

A közelben lakók már nem voltak ilyen derűsek, főleg, hogy tudták: a csatorna összes szennye az ő portájukra ömlik majd.

Amikor a villámár másnapján a %% a helyszínen járt, a lakók épp fertőtlenítettek és a károkat mérték fel. Az egész környéken, sőt a városban is terjengett a jellegzetes csatornaszag. 

"Percek alatt történt minden. Este 8-kor elkezdett esni az eső, és mi már csak azt vettük észre, hogy mindent elborít a víz. Ez nem az első eset itt: egy hónapja ugyanígy volt, csak akkor nem ragadt be senki. Valójában ezzel a hellyel mindig probléma volt. 1976-ban épült meg, és már akkor is hibás konstrukciónak bizonyult: nagy esőzéskor mindig elönti a víz. " - fejtegette Keskenyné Dobos Krisztina az aluljáró mellett lakó nő. 

"Ráadásul most a csatorna is kiöntött, mert ezek a régi csövek nem bírják a nagy terhelést "- tette hozzá Holecska József szomszéd, aki egykor a helyi csatornázási műveknél dolgozott.

"Tegnap térdig ért itt a víz. A mai reggelem azzal kezdtem, hogy eltakarítottam a szemetet, volt itt betét, használt wc-papír, fekália" - folytatta Krisztina.

A területet a kormányhivatal fertőtlenítette. A helyiek az aluljárót Széchenyi-uszodának nevezték el, és természetesen az internet népét is megihlették a történtek: számtalan mém készült a villámárvízről.

És ezeket olvastad már?