RIPOSTER

Nem hiszed el, kit fotózott le a szupertraffipax!

Elképesztő, hogy az újonnan bevezetett szupertraffipaxok senkit nem kímélnek. Legutóbb egy buszsofőrt fotózott le, aki akár komoly büntetésre is számíthat.
  • Szerző: WM

40 km/h helyett 48 kilométeres sebességgel vezetett az a buszsofőr, akinek most gyorshajtás miatt kell felelnie. Nem kizárt, hogy ezért a szabályszegésért több tízezer forintos büntetést kell majd fizetnie. A vezető elmondta a Blikknek, hogy már a garázsba ment, éjfél is elmúlt, az utak pedig szinte üresek voltak. 

A férfi nagyon meglepődött, amikor két nappal később kapott egy levelet, amiben az állt, hogy szabálytalanságot követett el. ABKK szinte titkos ügynöki módszereket vetett be.

Egy civil autóval mentek a busz után, majd mikor átlépte a megengedett sebességet, azonnal elkészült a drága fotó.

A sofőr azt is elmondta, hogy nem egyedi az eset, már több kollégája is beleszaladt ugyanebbe a hibába. A férfi ellen fegyelmi eljárás folyik.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője kiegészítésként elmondta, hogy a sofőrök 33 forint prémiumot kapnak óránként, ha rendben végzik a munkájukat. Ha szabálytalanságot követnek el, akkor ebből a prémiumból vonnak le 50, 100 vagy 150 órányit. 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?