RIPOSTER

Négyen rekedtek a Tiszán a ködben

Két páros is túl sokáig horgászott tegnap este, és a hirtelen leszálló ködben már nem találtak vissza a kikötőbe. Szerencsére volt náluk mobiltelefon.
  • Szerző: Ripost

Négy horgászt kellett kimenteni tegnap a Tiszáról, miután eltévedtek csónakjukkal a nagy ködben. Az első páros nem sokkal délután öt óra után tett bejelentést, hogy segítséget kérnek, mert nem találnak vissza a kiskörei kikötőbe, ahonnan indultak.

Két vízirendőr, és a velük szolgálatban lévő halőr indult el a férfiak keresésére, akiket arra kértek: horgonyozzanak le, nehogy még messzebbre sodródjanak. Szerencséjük volt, mindössze fél óra alatt megtalálták őket, igaz, addigra teljesen átfagytak a hidegtől.

Alig értek be a vízirendőrök a két bajbajutottal, este háromnegyed nyolckor újabb riasztást kaptak. A másik két horgász a tiszaderzsi kikötőből indult, de a késői órák és egyre rosszabb látási viszonyok miatt egyre kevesebb esélyük volt. A rendőrök folyamatosan telefonos kapcsolatban voltak a horgászokkal, akiket másfél óra kutatás után megtaláltak. A vízirendőrök megnyugtatták, majd a biztonságos szárazföldre vitték a két rémült és átfagyott férfit.

Az ijedtségen és átfázáson kívül egyiküknek sem esett baja.

 

És ezeket olvastad már?