RIPOSTER

Nagy átalakulás jön: az új KRESZ-könyv mindent megváltoztathat

A gyerekeknek szánt kötet segíthet abban, hogy a társadalom a későbbiekben biztonságosan közlekedhessen.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Elkészült a gyermekeknek szóló Közlekedő kisokos című munkafüzet, valamint az ahhoz kapcsolódó tanári kézikönyv. Nemsokára tananyag lehet a KRESZ-ből.

A kiadvány elkészítése során a 10-12 évesekre összpontosítottak. A távlati cél, hogy az elkészített anyag bekerüljön a Nemzeti alaptantervbe. Idén minden negyedik és ötödik osztályos gyermekhez el fog jutni a kiadvány, várhatóan októberben, de legkésőbb novemberben.

A kevés szöveget, de annál több jól érthető ábrát tartalmazó, a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapjait ismertető, 200 ezer példányban készült kiadvánnyal kapcsolatban egyelőre a tanárok döntik el, hogy beépítik-e a tananyagba. A képzés 8-10 órát venne igénybe - írja az Origo.

A kisokos letölthető ide kattintva.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a kötet bemutatóján azt hangoztatta, hogy ha felmenő rendszerben minden évben megkapják a gyermekek a munkafüzetet, akkor néhány éven belül az egész társadalom közlekedési ismeretei alaposabbak lehetnek, és így csökkenhet a balesetek száma - írja az MTI.

címkék:
És ezeket olvastad már?