RIPOSTER

Most mindenből kijut: a felhőszakadás mellé jön a csavar az időjárásban

A viharos időben a kánikula nem nagyon fog enyhülni, ezért nagyon fülledt levegőre kell számítanunk.
  • Szerző: Ripost

Pénteken főként az ország északi felében és a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok, zivatarok, melyeket helyenként felhőszakadás, erős, viharos széllökések kísérhetnek. Délután 30-35 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre elsőfokú hőségriasztást adott ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala megyére. Másodfokú hőségriadó lesz érvényben Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyében. A zivatar miatt pedig elsőfokú riasztást adtak ki Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyére.

Szombaton már többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani. Jelen állás szerint az északi területeken heves zivatarok alakulhatnak ki kiadós felhőszakadással, viharos széllel, jégesővel. A zivatarokat leszámítva nem lesz jelentős a légmozgás. A csúcshőmérséklet délután 26-35 fok között alakulhat.

Vasárnap országszerte kialakulhatnak záporok, zivatarok, több helyen heves zivatarok is. A délkeletire forduló szelet erős, zivatarok idején viharos lökések kísérhetik. A csapadék hatására pár fokot visszaeshet a hőmérséklet, de fülledt lesz a levegő. Hétfőn szintén zivatarokkal tarkított, szeles idő körvonalazódik - írja az Időkép.

És ezeket olvastad már?