RIPOSTER

Most kaptuk a hírt: kiemeltek egy holttestet a Dunából a Margit hídnál

A múlt heti hajóbaleset helyszínén hétfőn újra lemerültek a búvárok, úgy tudni, hogy a Hableánynál egy holttestet ki is emeltek a vízből.
  • Szerző: Ripost

Az Origo szerint megkezdődött a munka a dunai hajóbaleset helyszínén, a Margit-szigetnél - ahogy erről a is beszámolt korábban. Úgy tudni, hogy valamit ki is emeltek a vízből.

A Blikk úgy tudja, hogy a búvárok legalább fél óráig a víz alatt voltak, ez hosszabb idő, mint korábban a magyar búvárok merülése volt. A dél-koreai mentőcsapat két tagja azóta már a felszínen van.

Az Origo meg nem erősített információi szerint négy holttestet találtak. A portál kereste a rendőrséget, hogy meg tudják-e erősíteni a négy halott hírét, de egyelőre nem érkezett válasz.

A Blikk is arról számolt be, hogy valamilyen előrehaladás lehet a mentésben, mert már öt motorcsónakkal vannak a Dunán akcióban a katonák és a szakemberek. A lap szerint olyan, mintha valamit felhoztak volna a vízből, de egy fekete zsákkal takarták el, nem lehet tisztán kivenni, mi is történik.

A TEK később közleményt adott ki, amely szerint valóban találtak holttestet.

"A Terrorelhárítási Központ által irányított - az elsüllyedt Hableány termeshajó mentési munkálataival kapcsolatos - művelet a résztvevők folyamatos együttműködésével zajlik. A mai napon a magyar búvárok a koreai szakemberekkel közösen hajtottak végre feladatot. A délelőtti felderítő merülés során a magyar szakemberek egy holttestet találtak a víz alatt, amely megjelölése után tovább folytatták tevékenységüket, a roncs állapotának felmérését. Az őket követő koreai búvárok a - magyarok által megjelölt - testet merülésük során a felszínre hozták.  A TEK kihelyezett vezetési pontján a műveletek most is folyamatosak, a szakemberek fáradhatatlanul dolgoznak a rendkívüli helyzet biztonságos megoldásán."

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?