RIPOSTER

Most kaptuk a hírt: bajba került egy búvár a dunai hajóroncsnál

A búvárok péntek dél körül kezdték meg a munkát a szerdán elsüllyedt Hableány roncsainál, de egy ember nem tudott feljönni a vízből.
  • Szerző: Ripost

Pénteken megérkeztek a dél-koreai búvárok is, akik segítik a dunai hajóroncs és az eltűntek felkutatását. Nagy szükség van rájuk, a nehézbúvárok szakértelme sokat segíthet a mentésben. Ugyanakkor szakértők szerint akár napok, de egy hét is eltelhet, mire kiemelhetik a roncsokat.

A búvárok munkáját az erős sodrás, valamint a minimális látótávolság is nehezíti. A %% megtudta, hogy az egyik búvár már le is merült, de nem tudott visszajönni a felszínre, ezért utána küldtek egy másik búvárt, hogy segítsen. Úgy tudni, hogy a bajba jutott ember oxigéncsöve elszakadt, végül épségben sikerült kihúzni a Dunából.

A szakembereknek a merülés kezdetén is nehéz helyzettel kell megküzdeniük, mert amíg néhány méter mélyre nem jutnak, a víz odaszorítja őket a létrához, amelyen leereszkednek. Utána az úszás valamivel könnyebbé válik, de az akció még a profik számára is veszélyes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?