RIPOSTER

Most érkezett: Újszülött kislányt találtak a miskolci kórháznál

Egészséges újszülött kislányt találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban.
  • Szerző: RIPOST

Kisbabát találtak a miskolci kórháznál hétfő éjszaka. A kihelyezett inkubátor május 27-én, 22 óra 13 perckor jelzett és a személyzet azonnal intézkedett. A Gyermekegészségügyi Központ munkatársai gondozásba vették a gyermeket, majd a Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztályra vitték.

A 45 centiméterrel és 2990 grammos súllyal született kislánynak a kórház dolgozói a Kis Napsugár nevet javasolták.

A kislány nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között; ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges - közölte a %RIPOST%-tal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház.

A nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor. A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, ez a kislány volt a tizenharmadik újszülött, akit itt találtak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?