RIPOSTER

Mit mond Böjte atya a migránskérdésről?

Egy ma este 22.10-kor a Duna-TV-ben, iraki keresztényekről vetített film teszi időszerûvé, mit is gondol Böjte atya a migránskérdésről.
  • Szerző: RIPOST

„Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől.

Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, lehúzzák a lefolyón, és a helyüket elfoglalják azok a népek, amelyekben van életerő, lendület, bátorság, Teherbe ejtik feleségüket, csobogó élet veszi őket körül. A mai Európa langyos állóvíz, ahol sok ember egyik legfőbb gondja a fogyókúra, az alakformálás és értéktelen, csillogó kacatok gyűjtése, a testet, lelket megrontó élvezetek utáni hajsza.

A Jóisten, úgy látom, a migrációs kérdéssel egy jó nagy fakanalat ragadott, és elkezdte kavarni ezt a hatalmas fazekat.

Isten azt szeretné, hogy térjünk észhez, térjünk meg, különben elveszünk. Ne magunkra aggatott címkékkel jelezzük, miben hiszünk, hanem legyen gerincünk, jól definiált értékeink, amelyekhez tartjuk magunkat. Ne nyafogjunk, hogy de nehéz a feladat, hanem küzdjünk. A focicsapat sem siránkozhat, ha erős az ellenfél, hogy jaj, összeesküdtek ellenünk, tervet eszeltek ki, hogyan győzzenek le bennünket! Küzdeniük kell, megfogalmazni saját elméletüket, hogyan nyerhetjük meg a meccset!

A szerzetes gondolatait különösen időszerűvé teszi az az észak-iraki üldözött keresztényekről szóló film, amit ma este 22.10-től vetít a Duna Televízió. Egy magyar küldöttség tagjaként Böjte atya is ellátogatott hozzájuk.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?