Létrehozva: 2016.07.16.

Mindenki megőrült! Ezért kergeti a fél világ a pokémonokat

Becsukhatjuk a szemünket és a fülünket, akkor is nap mint nap hallunk a Pokémon Góról. Az új õrület megállíthatatlan, kiderítettük, hogy miért.

Szerző Ripost

Pokémonok folynak a csapból, bárhova nézünk, Pokémon terem, pedig itthon a játék hivatalosan még meg sem jelent. A Pokémon Go eszméletlen népszerűségét senki sem vitathatja, Szarvas Norbert, az IFL Group ügyvezetője pedig összeszedte, hogy minek köszönhető ez a hatalmas siker.

De mi is ez a Pokémon nevű új őrület?

Az iOS és Android operációs rendszerre írt programmal a való életben, tehát az utcasarkon vagy a parkokban feltűnő szörnyecskéket lehet becserkészni, és küzdeni ellenük. A Pokémonokat a telefon térképén lehet megtalálni. A Pokémon a japán Nintendo cég terméke, amelyet 1996-ban Satoshi Tajiri ötlete alapján készítettek. Eredetileg a Game Boy kézi játékkonzolra tervezett szerepjátékként indult el. A Pokémon animesorozat a videojátékok feldolgozása, de nem követi szorosan azok cselekményeit.

A marketingszakembert megkérdeztük, hogy mit gondol az őrület tartósságáról. Szerinte a mánia képes lesz kitartani, mert a kemény mag úgyis marad, az alkalmi játékosok pedig a menő újítások miatt maradnak - persze, ha lesznek ilyenek.

A szakember szerint azonban korai erről beszélni, hiszen még csak beta tesztet használunk, úgyis érkeznek majd a frissítések, módosítások, finomhangolások.

Szarvas Norbert szerint sokan nosztalgiából játszanak vele, de a játék nem csak a harmincasoknak szól, viszont náluk van a legtöbb pénz, és őket célozzák a játékkal. A Pokémon Go ugyanis üzleti alapokon működik. Vagyis attól még, hogy ingyenes, egy idő után úgyis fizetni fogunk valamiért. Például olyan Pokémon pontokon, ahol mondjuk pizzát lehet kapni. Egy New York-i pizzás például a játék megjelenése óta 75 százalékkal növelte a forgalmát.

Szarvas Norbert szerint ugyan fontos dolog a nosztalgia, a Pokémon Go mégis megfelel a legmodernebb elvárásoknak és előre mutat. Például azzal, hogy az embereket mozgásra és interakcióra készteti.

Persze a népszerűség sosem egyoldalú, így ez a játék sem tetszhet mindenkinek. A játék maga is figyelmeztet arra, hogy pokémonvadászat közben vegyük észre a környezetet is. Ettől függetlenül előfordulhatnak balesetek, de Szarvas Norbert szerint az emberek nem fognak egymásnak menni, vagy elesni, mert már annyira alkalmazkodtunk a kütyüjeinkhez, hogy akkor is biztonságosan tudunk sétálni, ha végig a telefont nyomkodjuk.

A legelvetemültebbeken pedig úgysem lehet segíteni. Amerikában egy 28 éves férfi például összetörte a kocsiját, mert vezetés közben játszott. Egy 15 éves lányt pedig elütöttek, mert nem nézett körül.

 

A társasházi közgyűlés jóhely #pokemongo #budapestpokemongo #squirtle

András Sőth (@sothandras) által közzétett fénykép,

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

Azt hitték, hogy csak lusta a tesi órákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-