RIPOSTER

Minden 8. tini nyugtatóval issza az alkoholt

Már nem csak alkoholt, nyugtatót is vetetnek a tinédzserek a felnőttekkel! Arra figyelmeztetnek a háziorvosok: trükköznek a fiatalok, hogy olcsó, de kábító koktélhoz jussanak, és egyre gyakrabban nyugtatóval isszák az alkoholt. A hatása olyan, mint a drogoké - de a veszélye is hasonló!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Annyira rákaptak a kábító koktélra a brit fiatalok, hogy a szigetországban hiánycikk lett a Xanax nevű nyugtató. A brit sajtó most arról cikkezik, hogyan lehetne gátat szabni a veszélyes jelenségnek. A nyugtatóval kevert alkohol koktélja ugyanis gyorsan kiüti a fiatalokat, ráadásul függőséget is okoz.

Sajnos Magyarországon is gyorsan terjed a jelenség. A gyógyszercégek legfrissebb hiánycikk-listáján nálunk is szerepel a Xanax egyik kiszerelése – remélhetően tényleg csupán „gyártási problémákról” van szó, ahogyan írják…

A háziorvosok mindenesetre megerősítik: nálunk is egyre nagyobb a veszély!

Elviszik a nagymama gyógyszerét

Andreát először egy buliban kínálta meg egy fiú.

"Azt mondta a lányomnak, fantasztikus élményben lesz része, gyorsabban hat a bor, ha nyugtatót is kevernek bele" – meséli az édesanya, aki érthetően nem akarja, hogy leírjuk 17 éves lánya teljes nevét. "Andi tetszeni akart a fiúnak, így szót fogadott neki, és nem gondolt rá, mekkora baj lehet ebből. Sajnos korábban mi sem beszéltünk vele erről, eszünkbe se jutott ilyesmi.

A lányom a következő hetekben elkezdett lopkodni anyám gyógyszereiből,

aki a betegsége miatt csak nyugtatóval tud aludni.

Hogy hogyan derült ki, hogy Andrea gyógyszereken él, és mit mond a háziorvos a pontos itthoni helyzetről, az a %% hétfői számából kiderül, ahogyan az is: szülőként mit tehetünk, hogy megóvjuk gyermekünket.

címkék:
És ezeket olvastad már?