RIPOSTER

Mi történhetett? Eltűnt az olcsó sör a magyar kocsmákból

Több olvasónk is jelezte, hogy nem találja a jól megszokott és mindig kapható olcsó üveges söreit a kocsmákban. A Ripost információi szerint hazánkban is szén-dioxid-hiány van, ráadásul annyi sör fogyott a foci-vb alatt, hogy még nem sikerült pótolni a veszteséget.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Azt hittük, mi megússzuk a sörhiányt, de úgy tűnik, tévedtünk! A foci- világbajnokság kellős közepén számolt be a %% arról, hogy a megnőtt fogyasztás sörhiányt okoz Moszkvában, Angliában pedig a szén-dioxid-hiány miatt sok kocsmában elfogyott a sör! Akkor még úgy tűnt, nálunk nem érezhető a szénsavhiány, a Magyar Sörgyártók Szövetsége bizakodónak tűnt.

Semmilyen kiesésre nem kell számítani a hazai sörgyárak termelésében

– nyilatkozta Schillinger Attila.

Most úgy tűnik, hazánkat is elérte a szén-dioxid-hiány: eltűntek a kocsmákból az olcsó sörök!

A %% olvasói levelei alapján utánajárt, hogy valóban hiánycikk-e a budapesti belvárosi sörözőkben a minőségi, de olcsóbb sör, amit lényegesen többen vásároltak a vébé alatt is. Meglepődve tapasztaltuk az egyik Nyugati téri kocsmában, hogy valóban üresen áll a Kozel helye a hűtőben.

Épp tegnap adtam el az utolsó palackot. Megörült az egyik vendég, amikor látta, hogy itt van még egy üveggel, ugyanis már sehol nem talált. El kellett szomorítanom, hogy egy darabig nálam sem fog. Hiába rendelek, nem kapok Kozelt a gyártótól

– nyilatkozta a %%-nak a csapos, aki meg is mutatta a sör helyét a hűtőben.

Egy ismert Teréz körúti sörözőben nemcsak a Kozel, hanem a Dreher másik terméke, a Bak is hiányzott. A fiatal csapos lány már hetek óta nem kapja ezt a két terméket, pedig mindig hiánytalanul szokott megérkezni hozzájuk az áru hétvégenként.

Nem tudom, hogy ilyenkor az itallapról is le kell-e venni, hogy tartunk Kozelt és Bakot, vagy elegendő, ha azt mondom, hogy elfogyott. Majd a főnököt megkérdezem

– tétlenkedett a %%-nak Annamari.

„Most derült ki számomra, hogy máshol is hiány van. Azt hittem, rosszul adtam le a rendelést, de ezek szerint nem mi vagyunk az egyetlenek”

– nyilatkozta a fiatal lány.

Vajon mi állhat a hiány hátterében és mikor lesznek a magyarok kedvenc, olcsóbb sörei újra a kocsmákban? A %% napilap csütörtöki számából kiderül!

címkék:
És ezeket olvastad már?