RIPOSTER

Mellkason szúrta nővérét, mégis megúszta felfüggesztettel

Húsz centiméteres pengéjû késsel támadt közös konyhájukban testvérére az erősen ittas fiatalember.
  • Szerző: Ripost

Hiába okozott életveszélyes sérülést, mégis megúszta felfüggesztettel az a fiatalember, aki idén tavasszal szúrta mellkason nővérét. A két testvér közös lakásban, de külön lakrészben élt. A nővér egy alkalommal hangoskodásra lett figyelmes, ezért átment az öccse és beteg édesapjuk által használt lakrészbe. Testvérét azonban részegen találta, a fiú először csak zavartan viselkedett, majd

előkapott a konyhaszekrényből egy 20 centiméteres pengéjű kést, amivel mellkason szúrta a nőt.

A nővér egyetlen szerencséje az volt, hogy közelben lakó bátyjuktól tudott segítséget kérni, a mentő pedig hamar kiérkezett, és kórházba szállították. A bal mellkasát ért szúrás miatt közvetlenül életveszélyes helyzetbe került, légmell és vérmell alakult ki nála, mely a szakszerű orvosi ellátás nélkül akár halálához is vezethetett volna. 

A Miskolci Törvényszék a férfit jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek

végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, megbánó magatartását, büntetlen előéletét; súlyosbító körülmény volt a rendkívül súlyos mértékű, önhibából eredő ittasság és az, hogy a terhelt családtagja sérelmére, különösen veszélyes eszközzel követte el a bűncselekményt. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?