RIPOSTER

Megvan az időpont: ekkor érkezhet a Clark Ádám emelődaru a Hableányhoz

Az elsüllyedt hajót egyelőre nem lehet kiemelni a Dunából, de a búvárok folyamatosan dolgoznak a helyszínen.
  • Szerző: Ripost

A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Hétfőn két holttestet találtak meg, kedden a Margit hídnál újabb holttestet hoztak a felszínre, Kulcsnál is kiemeltek a vízből egy halottat.

A búvárok munkáját az erős sodrás és a rossz látási viszonyok nehezítik, ezért az elsüllyedt Hableányba se lépnek be. A hajóroncsot egyelőre ki sem lehet emelni, mert az 50 tonnás Hableányt csak a Clark Ádám emelődaru tudja kiemelni. Az emelődarut viszont a Duna magas vízállása miatt nem tudják átvinni a Margit híd alatt, ezért várni kell, míg a folyó a megfelelő szintre apad.

Lapunknak a HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft. munkatársa, Földes Tamás elmondta, hogy a darut előreláthatólag szerda este tudják majd a helyszínre vinni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?