RIPOSTER

Megvan a bizonyíték: az eltűnt maláj gép darabját találták meg!

A nemrég talált repülőgép-szárnydarabon lévő kódszám megerősíti azokat a feltételezéseket, hogy az eltûnt maláj gépet találták meg.
  • Szerző: B.L.

Mint a %% is megírta, a két méter hosszú, szárnyalkatrészre emlékeztető roncsdarabot, amelyen a 657 BB számsor - az alkatrész kódszámának egy része - olvasható, a tengerpart tisztításán dolgozó munkások találták meg Saint-André de La Réunionnál. Tele volt rátapadt kagylókkal, és ebből arra lehet következtetni, hogy sokáig volt a vízben.
A roncsdarab meggyőzően bizonyíthatja azt az elméletet, amely
szerint az MH370-es járat az Indiai-óceánba zuhant.
A darabot pénteken a délnyugat-franciaországi Toulouse-ba szállítják, ahol a francia védelmi minisztériummal kapcsolatban álló egyik laboratóriumban megvizsgálják. Jövő hétre várhatóak a végleges szakértői vizsgálat eredményei - közölték francia források.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es típusú gépének eltűnése a polgári légiközlekedés történetének egyik legnagyobb talánya. A gép Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 239 emberrel a fedélzetén, amikor 2014. március 8-án, egy órával a felszállás után eltűnt. Azóta a gépnek semmi nyomát nem találták, az Ausztráliától nyugatra, az Indiai-óceánon hónapokon át folytatott intenzív kutatások ellenére sem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?