RIPOSTER

Megszólaltak a rokonok: félnek, hogy ezt teszi a Viking kapitánya

A dunai hajóbalesetet okozó Viking szállodahajó kapitányát hétfőn újra őrizetbe vették, és újabb részletek is kiderültek az ügyről.
  • Szerző: Ripost

A Viking Sigyn hajót üzemeltető svájci cég fizette a május végi hajóbaleset miatt eljárás alá vont ukrán kapitány, Jurij C. óvadékát, és a tartózkodási helyéül szolgáló budapesti lakás bérleti díját is állják – tudta meg a Blikk.

A Hableányt üzemeltető társaság ügyvédje, Dr. Sógor Zsolt a lapnak azt mondta, nem biztos abban, hogy Ukrajna kiadná a kapitányt, ha visszajutna Ogyesszába, ahol él, a nyomozás és a bírósági eljárás alatt pedig elengedhetetlen a jelenléte. Beszélt arról is, hogy a gyászoló családtagok egyöntetű véleménye szerint szükséges a kapitány letartóztatása. Nemcsak szökésétől tartanak, hanem attól is, hogy a hosszú börtönbüntetés elől a 64 éves férfi inkább az öngyilkosságba menekülne.

Sógor elégedetten vette tudomásul a kapitány hétfői őrizetbe vételét - amiről a %% is hírt adott -, és reméli azt is, hogy a letartóztatásra is sor kerül. A Hableány matrózának családját képviselő Dr. Magyar György szintén helyesli az újbóli őrizetbe vételt és a Kúria állásfoglalását, amiben kimondták, hogy törvénysértő volt az óvadék engedélyezése. Úgy vélik, veszélyes, ha a gyanúsított nincs letartóztatásban, mert tanúkat befolyásolhat, bizonyítékokat semmisíthet meg, és fennáll a szökés veszélye is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?