RIPOSTER

Megszólalt a TEK, ezt közölték a Dunából kedden kiemelt holttestekről

A Dunából kedden már két holttest került elő, az egyikükről még nem derült ki, hogy a Hableányon utazott-e.
  • Szerző: Ripost

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleményt adott ki a Margit hídnál kedden kiemelt holttestről.

A Hableánynál a felderítő merülések kedden kora reggeltől folytatódtak. A magyar búvárok a reggeli merülés során a hajóroncs ablakában egy holttestet találtak és jelöltek meg, amelynek felszínre hozatala - tekintettel a továbbra is erős sodrásra és a nulla látási távolságra - bonyolult és nehezen kivitelezhető feladat elé állította a búvárokat és a tervezésben résztvevő szakembereket.

A délutáni merülés során, részletes előkészítő tevékenység és megfeszített, hatórás csapatmunka eredményeképpen, sikerült a holttestet felszínre hozni - idézi a TEK-et az MTI.

Úgy fogalmaztak: "a szakemberek továbbra is kiemelt kockázati körülmények között dolgoznak, és tesznek meg minden azért, hogy a munkálatok sikerrel végződjenek". A mentési munkálatokban részt vevők elsődleges feladata továbbra is a hajóroncs kiemelése, melynek kivitelezésén több tucat nagy tapasztalattal rendelkező magyar és külföldi szakember dolgozik - áll a közleményben.

Egy másik lehetséges áldozatról pedig már a is hírt adott, róla a dél-koreai sajtó írt. Információink szerint őt Kulcsnál emelték ki a Dunából, azonosítása még tart. A dél-koreai lapok szerint egy helikopterrel fedeztek fel egy holttestet a Dunánál. Az áldozaton fekete öltöny volt a cikk szerint.

Múlt szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?